Nejdražší burger na světě oslavuje nástup nového japonského císaře na trůn
Za celým nápadem luxusního burgeru stojí šéfkuchař Patrick Shimada ze steakové restaurace Oak Door nacházející se v tokijské čtvrti Roppongi. Burger obřích rozměrů se skládá z jednoho kilogramu housky, hovězích burgerů z japonského skotu plemene wagyu, foie gras (tučná játra hus a kachen), lanýžů nakrájených na plátky, hlávkového salátu, sýru čedar, rajčat a cibule.
Pozlacený burger bude v nabídce do letošního června
Obří houska, která měří na šířku 15 a na délku 25 centimetrů, je poprášena zlatem. Exkluzivní burger byl vytvořen k příležitosti usednutí japonského korunního prince Naruhito na trůn. Nejstarší syn vystřídá svého otce císaře Akihita.
Burger je v prodeji již od 1. dubna a pro zájemce bude k dispozici až do letošního června. „Jedná se o burger v americkém stylu, který se skládá z japonských ingrediencí. Vlastně je to něco jako já v housce,“ vtipkoval šéfkuchař Shimada a narážel tak na svůj asijský původ.