Letní dovolená s TUI: Češi cestují více a lépe

Léto je v plném proudu a touha po cestování mezi Čechy dosahuje rekordních úrovní. Zájem o zahraniční dovolené nepolevuje, naopak, rok 2024 přináší nové trendy a zvýšenou poptávku po kvalitnějších službách.
Od
Externího partnera
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
18/7/2024 3:55 PM

Rekordní first moment: Češi nakupují zájezdy s předstihem

"Chuť cestovat rozhodně neopadá, naopak letošní first moment byl nejsilnější v historii. Máme prodáno asi o pětinu víc zájezdů než loni touto dobou," uvedl Jan Bezděk, mluvčí skupiny Der Touristik, kam patří například cestovní kanceláře Fischer nebo Exim tours. Tato data svědčí o rostoucím zájmu o dovolené a zvýšené ochotě Čechů plánovat své cesty s předstihem.

Poptávka po kvalitě: All inclusive v kurzu

Jedním z výrazných trendů letošního léta je změna preferencí českých turistů. Češi už zdaleka nevyhledávají nejlevnější zájezdy, ale často jsou ochotni si připlatit za all inclusive balíčky (https://www.tui.cz/all-inclusive). Tento přístup umožňuje turistům plně si užít dovolenou bez starostí o dodatečné náklady na jídlo a pití, což přispívá k jejich celkové spokojenosti.

Mezinárodní cestovní koncern TUI, který je lídrem na evropském trhu cestovního ruchu, v tomto směru nabízí výjimečné služby. Díky více než 40 letům zkušeností a důvěře milionů zákazníků po celém světě, TUI pečlivě vybírá své letecké společnosti a hotelové partnery, aby zajistila nejvyšší standardy služeb.

Oblíbené destinace: Moře a exotika

Mezi nejoblíbenější destinace patří zejména přímořské a vzdálenější lokality. Destinace jako Řecko, Španělsko, Egypt nebo Turecko zůstávají stálicemi, avšak stále více Čechů se vydává i do exotických zemí jako jsou Maledivy, Thajsko či Dominikánská republika. Sám jsem byl letos na Sicílii a potkal jsem tam mnoho Čechů, což jen potvrzuje rostoucí oblibu této italské destinace.

Last minute zájezdy: Stále atraktivní nabídky

Přestože je mnoho zájezdů vyprodáno již v rámci first moment nabídek, je stále možné najít zajímavé last minute zájezdy (https://www.tui.cz/last-minute). Tyto nabídky často lákají turisty na výhodné ceny a krátkodobé slevy, což může být ideální pro ty, kteří mají flexibilní plány a hledají atraktivní cenové možnosti.

Bezpečnost a péče o zákazníky: Priorita TUI

TUI není jen symbolem finanční stability, ale také výjimečné péče o bezpečnost zákazníků. Postupy, které připravili, jsou součástí systému krizového řízení německé společnosti TUI AG. TUI jako první cestovní koncern v Evropě úspěšně prošla certifikačním řízením nezávislých odborníků a uzavřela smlouvu se známou cestovní pojišťovnou Allianz, která poskytuje další záruku bezpečné dovolené.

Léto 2024 je ve znamení zvýšeného zájmu o zahraniční dovolené a posunu směrem ke kvalitnějším službám. Češi se nebojí investovat do svých cestovních zážitků, což se projevuje v rostoucí poptávce po all inclusive zájezdech a oblíbenosti exotických destinací. Ať už plánujete dovolenou s předstihem, nebo hledáte výhodné last minute nabídky, možností je stále mnoho.

Autor: Vladimír Daněk, Foto: Pixabuy.com

No items found.